Integritetspolicy

Hantering enligt Dataskyddsförordningen (GDPR)*

När du lämnar dina personuppgifter till oss på HamnaRätt AB vill vi att du ska känna dig trygg med att uppgifterna används på ett säkert sätt och bara i syften som vi informerar om. Här kan du läsa om hur HamnaRätt AB behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har. Välkommen att kontakta oss på info@hamnaratt.se om du har några frågor.

* Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018.

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en fysisk person. Det kan till exempel vara namn, personnummer, adress och mejladress.

Varför använder vi dina personuppgifter?

HamnaRätt AB använder personuppgifter för att uppfylla våra avtalsförpliktelser och för att kontakta våra kunder. Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv – när du kontaktar oss. 

Vi använder bland annat personuppgifter till följande:

• För att kunna skicka brev och erbjudanden, göra kundundersökningar eller kontakta dig per telefon.
• När vi svarar på frågor via hemsidan, telefon eller chatt behandlas personuppgifter i form av till exempel namn, mejladress och telefonnummer.
• För att ge en så god användarupplevelse som möjligt när du besöker vår hemsida samlar vi in uppgifter om till exempel ip-adress, operativsystem och geografisk placering.

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter vi har om dig. Du har rätt att få dina uppgifter rättade, raderade, begränsade och flyttade samt att göra invändningar mot behandling. Du har närsomhelst möjlighet att avregistrera dig från reklam eller andra utskick från HamnaRätt AB. Om du vill tillvarata någon av dessa rättigheter är du välkommen att skicka en skriftlig begäran, undertecknad av dig, till adressen nedan.

Vill du inte ha direktreklam från HamnaRätt AB kan du enklast avregistrera dig genom att mejla info@hamnaratt.se

Du har även rätt att lämna in klagomål till Datainspektionen. Information om hur du går tillväga får du på datainspektionen.se. Personuppgifter behandlas av HamnaRätt AB i enlighet med gällande Dataskyddsförordning EU 2016/679 (GDPR).

Personuppgiftsansvarig

HamnaRätt AB
Org.nr 559234-2041  
Enstavägen 6A
187 35 TÄBY

 

För att få kontakt med vårt Dataskyddsombud, mejla info@hamnaratt.se

Cookies

Cookies förbättrar din upplevelse

Vår hemsida använder kakor (cookies, webbkaka, kakfil). På den här sidan kan du läsa om vad cookies är, hur vi använder dem och hur du gör om du vill säga nej till cookies.

Vad är cookies?

Cookies är en fil som sparas ner på din dator när du besöker en viss hemsida. En cookie består av information om vad du gör när du besöker hemsidan. Informationen om vad du gjorde vid tidigare besök skickas av webbservern till din webbläsare och kan sedan hämtas därifrån. Cookies är textfiler och kan inte innehålla virus. Det är inte är någon risk att minnet blir fullt bara för att du tillåter cookies eftersom bara en viss mängd kan sparas i minnet.

Hur används cookies på HamnaRätt.se?

På HamnaRätt.se används cookies för förbättra användarupplevelsen, mäta antalet besök och för att se hur de som besöker hemsidan navigerar på den.

Hur gör jag för att stänga av cookies?

Du kan själv välja vilka cookies du vill tillåta genom att gå in i cookie-inställningar. Om du säger nej till cookies så är det inte säkert att allt fungerar som det ska.

Vad säger lagen om cookies?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en hemsida som använder cookies få tillgång till information om att hemsidan innehåller sådana och hur de används. Du kan läsa mer om detta på post och telestyrelsens hemsida.

Hur gör jag för att ta bort cookies som redan har sparats?

På hemsidan minacookies.se finns en sammanställning över hur du hanterar cookies. Där kan du läsa mer om hur du blockerar cookies och hur du tar bort dem från din webbläsare.

HamnaRätt använder cookies. Genom att använda vår hemsida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här